12 от най-вдъхновяващите мисли за лидерството
4198
0
12 Април. 2019
Лидерство
59% от читателите смятат, че тази статия е полезна
38% от посетителите на сайта ни четат поне 3 статии дневно
41% от редовните ни читатели имат успешен бизнес
38% от посетителите на сайта ни четат поне 3 статии дневно
41% от редовните ни читатели имат успешен бизнес
5
от 1 глас
от 1 глас
Оценка на потребителя
За лидерството е писано много, за неговите предимства пред "шефстването" - също.
Лидерството обаче, колкото трябва да вдъхновява другите да дават най-доброто от себе си, също се нуждае от вдъхновение. На помощ идват няколко от най-интересните цитати, свързани с него.
А именно:
"Научих, че хората ще забравят какво сте казали, ще забравят какво сте направили, но никога няма да забравят как сте ги накарали да се чувстват." - Мая Анджелоу
"За каквото и да мислите, че можете или не можете, прави сте." - Хенри Форд
"Съвършенството е непостижимо, но преследвайки го, можем да постигнем превъзходство." - Винс Ломбарди
"Твърде много от нас не изживяват мечтите си, защото живеят в страховете си." - Лес Браун
"Каквото човешкият разум може да измисли и в каквото може да повярва, може да постигне." - Наполеон Хил
"Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни." - Алберт Айнщайн
"Аз не съм продукт на обстоятелствата. Аз съм продукт на решенията си." - Стивън Кови
"Най-често срещаният начин, по който хората се отказват от силата си, е като вярват, че нямат такава." - Алис Уокър
"Не съдете своите дни по това, което жънете, а по това, което сеете." - Робърт Луис Стивънсън
"Помнете, че понякога да не получите онова, което искате, е удивителен късмет." - Далай Лама
"Впечатлява ме нуждата да се действа. Да се знае не е достатъчно - трябва да се приложи. Да си готов да направиш нещо не е достатъчно - трябва да го направиш." - Леонардо за Винчи
"Единственият човек, който Ви е писано да станете, е човекът, който решите да бъдете." - Ралф Уолдо Емерсън
източник: entrepreneur.com
Колко е полезна тази информация?
Оценете като използвате звездичките
Oценка:
Оценка
5
of 5
- 1 глас.
Статии
3 тайни на успешните бизнес лидери
от Biznesidei.bg
07 Април 2022
Да ръководите бизнес не опира само до това да казвате на служителите си какво да...
Най-важното качество на добрите бизнес лидери
от Biznesidei.bg
11 Октомври 2019
Когато става дума за лидерство, може би си мислите, че лидер е ръководителят,...
10 мисли на Хауърд Шулц за лидерството и бизнес успеха
от Biznesidei.bg
27 Юли 2018
Имайки предвид, че Starbucks е една от най-разпознаваемите марки в световен мащаб, със...
3 капана на лидерството, в които не бива да попадате
от Biznesidei.bg
13 Март 2018
Както всяка дейност и лидерството не изключва възможността да сбъркате някъде,...
Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.
Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.
Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.
Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.
Сподели своя коментар0 Коментари