от Пламен Иванов
28853
12 Септември. 2013
Стартиране на бизнес
37% от читателите смятат, че тази статия е полезна
46% от посетителите на сайта ни четат поне 3 статии дневно
29% от редовните ни читатели имат успешен бизнес
3.25
от 2 гласа
Оценка на потребителя
Ако правите хубави торти и вкусни браунита и ако приятелите Ви хвалят за хубавите кексове и пасти сигурно да отворите сладкарница е добра идея.
Но това е сериозен бизнес, които изисква инвестиция. Не е необходимо да имате образование относно сладкарството за да се захванете с този бизнес.
По-долу са изобразени стъпките, които трябва да следвате за да отворите сладкарница:
Стъпка 1: Направете бизнес план. Очакваните разходи, потенциалните приходи, маркетинговите дейности и др. трябва да бъдат включени в този бизнес план. Така ще имате одбра перспектива за дейността на фирмата, както ще можете да определите какви продукти да продавате. Ако възнамерявате да продавате продуктите си в локални пазари, интернет и други фирми, това също трябва да бъде включено в бизнес плана.
Стъпка 2: Направете оценка на финансовото си състояние. За да отворите сладкарница със сигурност ще са Ви нужни средства и за целта ще е ненобходимо да вземете кредит. Има ралзични начини за финансиране на нов проект, както и различни държани субсудии. Разгледайте възможностите за субсидии и програми.
Стъпка 3: Направете оценка на социалната среда в която се намирате. Трябва да познавате добре законите. Разгледайте законодатеслтвото за изискванията за отваряне на фурна. Освен това разгледайте и съседните магазини. Убедете се, че мястото е подходящо за осъществяване на продажби.
Стъпка 4: Замислете се върху това какво обичате да готвите. Някои сладкарници се специализират в определени пасти и кексове, а други правят всичко. Решете какво точно ще продавате.
Стъпка 5: Изберете местоположение на сладкарницата. След което трябва да наемете или купите мястото, което сте избрали. В случай, че се затрудните в откриването на подходящо място, можете да сътрудничите с агенция за недвижими имоти.
Стъпка 6: Набавете необходимата кухненска екипировка. Ако буджетът ви е ограничен можете да се споразумите с някой затварящ ресторант и да купите на по-изгодна цена екипировката от която ще се нуждаете. Освен това в интернет можете да откриете всичко за по-изгодна цена.
Стъпка 7: Създайте промоционални продукти и разпространете новината за Вашата сладкарница. След като сте получили всички необходими законови разрешения можете да се заемете с продажбите. Създайте малки промоционални продукти на които поставяте телефон и адрес за контакт. Освен това направете един онлайн каталог в интернет. Използвайте логото си навсякъде - кутии, салфетки, опаковки.
Стъпка 8: Постарайте се жителите на квартала да узнаят за Вашето откриване. Раздавайте брошури и пуснете статии или реклами в локалните вестници.
ТРЗ в извънредно положение: съвети и решения от експерти - специализирано електронно издание
Повече детайли тук
Необходими средства за отваряне на сладкарница - в зависимост от вида на сладкарница са Ви нужни около 10 000 - 30 000 лева.
Необходими условия за сладкарница:
- Минимум 60 квадратни метра затворено помещение
- отделни тоалетни за мъже и жени
- Съдомиялна, климатик, аспиратор свързан към комин и генератор
- стените в кухнята трябва да бъдат покрити с фаянсови плочи
- Кухнята трябва да отговаря на изискванията за хигиена
- За служителите на сладкарницата трябва да има отдлено помещение за съблекалня
Tags: бизнес идеисладкарницабизнес идеи
Сподели своя коментар0 Коментари